De methode

Wat is ZEDEMO

ZEDEMO is een trainingsmethode die ontwikkeld is voor mensen met o.a. een beperking. Het richt zich op de ontwikkeling van de motorische handvaardigheden van deze doelgroep.

Iedereen die begeleiding biedt aan mensen met een beperking weet dat deze vaardigheden vaak zwak ontwikkeld zijn.

De methode is gebaseerd op bestaande onderzoeks- en testgegevens.

De methode omvat trainingsmaterialen, algemene handleidingen, instructieboeken en bijbehorende registratieprogramma’s.

Waarom ZEDEMO

ZEDEMO biedt scholen en andere organisaties de mogelijkheid om met aantrekkelijke en overzichtelijke materialen hun arbeids/ vaardigheidstraining vorm te geven. Participeren begint aan de basis! ZEDEMO vormt die basis omdat het niveau van de vaardigheden van de deelnemers in beeld komt, en er vervolgens een doelgericht en op maat gesneden trainingsprogramma kan worden aangeboden. Leerlingen zullen vaardiger en met meer zelfvertrouwen hun stages kunnen starten en er ontstaat meer inzicht in hun mogelijkheden.

Voor mensen met een zwaardere beperking biedt het de mogelijkheid hun basisvaardigheden te trainen en daarmee hun zelfstandigheid te vergroten. Denk hierbij bv. aan een stukje krachtontwikkeling in de handen waardoor het wel lukt zelfstandig een fles open te draaien.

Mogelijkheden ZEDEMO

Iedereen met een beperking, ongeacht de zwaarte ervan, kan trainen met ZEDEMO. U traint de vaardigheden op een uniforme manier en ze zijn direct toepasbaar binnen arbeid en algemene dagelijkse handelingen. De materialen zijn compact opgeborgen in kisten en units zodat deze altijd mobiel zijn.

U stelt uw eigen trainingspakket samen, passend bij uw doelgroep.

Specifieke wensen en aanpassingen voor doelgroepen zijn altijd bespreekbaar. Wij adviseren u uitgebreid over de mogelijkheden voor uw organisatie en delen graag onze jarenlange expertise op het gebied van arbeidstoeleiding en training met u.